Βελτιστοποίηση μηχανήματος επεξεργασίας saffron = Optimization of saffron processing machine

Δεδές, Νικόλαος and Μάρκου, Θωμάς (2012) Βελτιστοποίηση μηχανήματος επεξεργασίας saffron = Optimization of saffron processing machine. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M51_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να βελτιωθεί ο υπάρχων μηχανολογικός εξοπλισμός στην επεξεργασία του φυτού κροκός που καλλιεργείται στη περιοχή της Κοζάνης. Η εργασία χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες στις οποίες γίνεται μια γενική αναφορά στο φυτό. Γίνεται αναφορά στην ιστορία του κρόκου από τα πρώτα χρόνια μέχρι και σήμερα, στις χρήσεις του και στην καλλιέργειά του. Στη συνέχεια αναφέρονται οι τρόποι επεξεργασίας του φυτού, που περιλαμβάνουν τη διαλογή στιγμάτων-στημόνων από τα πέταλα, το διαχωρισμό τους και τη διαδικασία ξήρανσης. Για να βελτιστοποιηθεί ο υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό πήραμε υπόψη μας τον τρόπο και τη λειτουργία του (λυχναριού), όπου πολλά στοιχειά αυτού μεταφέρθηκαν στο βελτιστοποιημένο μηχάνημα. Τέλος γίνεται η μελέτη και ο σχεδιασμός του σύγχρονου πλέον μηχανήματος επεξεργασίας καθαρισμού του κρόκου και επιχειρήθηκε η κοστολόγηση του. Ακολουθούν στο τελευταίο πλέον κεφάλαιο τα συμπεράσματα μας για το νέο μηχάνημα και τη περεταίρω εξέλιξη μπορεί να έχει αυτό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σιώμος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Φυτό "Κρόκος", Επεξεργασίατου φυτού, Σύγχρονο μηχάνημα επεξεργασίας κρόκου
Subjects: Κ > Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Μ > Μηχανολογία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 23 May 2015 15:18
Last Modified: 01 Oct 2015 10:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1875

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top