Μπαρούδας, Νικόλαος (2005) HACCP επιτραπέζιας ελιάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap37_2005.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Η δημιουργία του Συστήματος HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point / Ανάλυση Κινδύνων – Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου), τοποθετείται χρονικά στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα. Με στόχο την παραγωγή ασφαλών προιόντων για την διατροφή των αστροναυτών η αμερικάνικη εταιρεία Pillsbury, σε συνεργασία με τη NASA (Αμερικάνικη Επιτροπή Αεροναυτικής και Διαστήματος) και τα ερευνητικά εργαστήρια του Αμερικάνικου Στρατού, προβαίνει για τον σκοπό αυτό στην ανάπτυξη και εφαρμογή διαδικασίας ασφαλούς παραγωγής, που βασίζεται στην αναγνώριση των εν δυνάμει κινδύνων σε όλα τα στάδια της παραγωγής μέχρι και την κατανάλωση των παραγόμενων προϊόντων (1959). Την δεκαετία 1980-90 η παραγωγή ασφαλών για κατανάλωση τροφίμων απασχολεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO 1980) ,την Αμερικάνικη Ακαδημία Επιστημών (NAS 1985) , το Αμερικάνικο Κογκρέσο (1986) και το 1988 τη Διεθνής Επιτροπή για τον καθορισμό μικροβιολογικών σταθεροτύπων των Τροφίμων (CMSF) η οποία και εκδίδει βιβλίο για το HACCP και την εφαρμογή του. Το 1989 εκδίδεται ο Οδηγός (NACMCF) που παρουσιάζει τις επτά αρχές του HACCP , τους έξι κυριότερους Κινδύνους καθώς και σειρά ορισμών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | HACCP, Έλεγχος ποιότητας, Τρόφιμα, Ελαιόλαδο |
Subjects: | Ε > Ελιά - Βιολογική καλλιέργεια Ε > Ελιά - Οργανική γεωργία Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 28 Feb 2015 09:46 |
Last Modified: | 31 Mar 2015 11:06 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/182 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |