Τσαμπούρη, Ανθή (2004) Παραγωγή βιολογικού οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
| ![[img]](http://anaktisis.uowm.gr/style/images/fileicons/text.png) | Text fp12_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) | 
Abstract
Αντικείμενο της διπλωματικής διατριβής αποτελεί η «παραγωγή του βιολογικού οίνου». Μετά τη συνοπτική – γενική αναφορά στη βιολογική γεωργία αλλά και στη βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου ειδικότερα , επισημαίνονται οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα του κρασιού , αλλά και οι αναγκαίες φροντίδες των καλλιεργητών κατά την περίοδο ωρίμανσης της αμπέλου και του τρύγου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο στάδιο της εργοστασιακής επεξεργασίας , (από τη μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο μέχρι και την παραγωγή του τελικού προϊόντος ), ενώ παράλληλα δίνονται στοιχεία σχετικά με την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης .
| Item Type: | Thesis (BSc) | 
|---|---|
| Corporate Creators: | Μολασιώτης Αθανάσιος | 
| Uncontrolled Keywords: | Βιολογική καλλιέργεια αμπέλου, Αλκοολική ζύμωση, Σύσταση σταφυλιού, Κρασί, Βιολογική γεωργία | 
| Subjects: | Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία Ο > Οίνος και οινοποιία | 
| Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) | 
| Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου | 
| Date Deposited: | 10 Apr 2015 15:54 | 
| Last Modified: | 14 May 2015 11:39 | 
| URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1768 | 
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
|  | View Item | 


