Τσαμπούρη, Ανθή (2004) Παραγωγή βιολογικού οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp12_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Αντικείμενο της διπλωματικής διατριβής αποτελεί η «παραγωγή του βιολογικού οίνου». Μετά τη συνοπτική – γενική αναφορά στη βιολογική γεωργία αλλά και στη βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου ειδικότερα , επισημαίνονται οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα του κρασιού , αλλά και οι αναγκαίες φροντίδες των καλλιεργητών κατά την περίοδο ωρίμανσης της αμπέλου και του τρύγου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο στάδιο της εργοστασιακής επεξεργασίας , (από τη μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο μέχρι και την παραγωγή του τελικού προϊόντος ), ενώ παράλληλα δίνονται στοιχεία σχετικά με την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης .
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μολασιώτης Αθανάσιος |
Uncontrolled Keywords: | Βιολογική καλλιέργεια αμπέλου, Αλκοολική ζύμωση, Σύσταση σταφυλιού, Κρασί, Βιολογική γεωργία |
Subjects: | Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 10 Apr 2015 15:54 |
Last Modified: | 14 May 2015 11:39 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1768 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |