Σπάνδου, Ευφροσύνη (2004) H καλλιέργεια των κουκιών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp29_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Η Ελληνική καλλιεργούμενη έκταση ανέρχεται ετησίως σε περίπου 110.000 στρέμματα. Η ετήσια παραγωγή ξερών σπερμάτων στις μεγαλόσπερμες ποικιλίες είναι 10.000 τόνους, ενώ η ετήσια παραγωγή κτηνοτροφικών κουκιών ανέρχεται σε 3.000 τόνους. Το 75% της καλλιέργειας αυτής αποτελείται από μεγαλόσπερμες ποικιλίες κατάλληλες για ανθρώπινη διατροφή είτε σαν ξερά σπέρματα είτε σαν χλωροί λοβοί και σπέρματα . Το υπόλοιπο 25% αποτελείται από μικρόσπερμες ποικιλίες κατάλληλες για διατροφή των ζώων. Η ετήσια παραγωγή των μεγαλόσπερμων ποικιλιών είναι περίπου 10.000 τόνους, κυρίως από την Κρήτη, την Αρκαδία , την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου. Η διάδοση και μελέτη των κτηνοτροφικών κουκιών στην ελληνική γεωργία μπορεί εύκολα ,και χωρίς κανένα πρόβλημα στη διάθεση του προιόντος ,να επεκταθεί αμέσως σε 200.000 στρέμματα το χρόνο. Αυτό προκύπτει : α) από το γεγονός ότι 1 κιλό σόγιας μπορεί να αντικατασταθεί από 2 κιλά κουκιών και σε ποσοστό 25% της σόγιας που χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές και β) από το ότι η χώρα μας εισάγει περίπου 100.000 τόνους σόγιας το χρόνο.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Γιακαλής Λεωνίδας |
Uncontrolled Keywords: | Εχθροί και ασθένειες κουκιών, Φάβα, Ποικιλίες κουκιών |
Subjects: | Ο > Όσπρια |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 10 Apr 2015 15:37 |
Last Modified: | 20 Jun 2018 06:42 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1765 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |