Βαιλειάδου, Βασιλεία and Δημητριάδου, Μαρία (2008) Οι διαδικασίες ποιότητας: α)αγορά-ποιοτικός έλεγχος α΄-β΄υλών β)παραγωγή ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ)έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ελληνικής μαστίχας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
IT91_2008.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (711kB) |
Abstract
Η εργασία αυτή παρουσιάζει στοιχεία όσον αφορά τις διαδικασίες ποιότητας στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μαστίχας της Χίου, στα πλαίσια εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000. Δίνει έμφαση στην αγορά και τον ποιοτικό έλεγχο των 'α και 'β υλών, στην παραγωγή των ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων καθώς και στις εξαγωγές των προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Τα αποτελέσματα αυτών, αναδεικνύουν την ποιότητα της μαστίχας και δείχνουν το μέγεθος της παραγωγής και της κατανάλωσης τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά, όπου κάνουν την μαστίχα της Χίου να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εξαγωγικά προϊόντα. Επίσης παρουσιάζονται τα διάφορα συμπεράσματα που προέκυψαν από την όλη συλλογή των στοιχείων.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μπάτος Παναγιώτης |
Uncontrolled Keywords: | ΕΝ ISO 9001:2000, Μαστίχα, Εξαγωγικό εμπόριο, Συστήματα διαχείρισης ποιότητας, Ελληνικές επιχειρήσεις |
Subjects: | Α > Αγροτικά προϊόντα Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας |
Divisions: | Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 25 Jun 2015 06:58 |
Last Modified: | 19 Nov 2015 11:53 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1741 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |