Το ποσοστό του σφάγιου (Απόδοση σε σφάγιο) και η χημική σύνθεση του σώματος και του κρέατος των διαφόρων αγροτικών ζώων

Στάιος, Παντελής (2004) Το ποσοστό του σφάγιου (Απόδοση σε σφάγιο) και η χημική σύνθεση του σώματος και του κρέατος των διαφόρων αγροτικών ζώων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp12_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (12MB)

Abstract

Η απόδοση σε σφάγιο έχει μεγάλη σημασία για τους κτηνοτρόφους γιατί, από την απόδοση σε σφάγιο, αλλά και από τον χρόνο που κάνουν τα ζώα για να αποκτήσουν το επιθυμητό ποσοστό σφάγιου, εξαρτάται η τιμή πώλησης του κρέατος. Έτσι όσο ποιο γρήγορα αποκτήσει ένα ζώο το επιθυμητό ποσοστό σφάγιου, τόσο ποιο γρήγορα θα σφαγή, που σημαίνει ότι θα είναι ποιο οικονομικό για τον κτηνοτρόφο αφού θα έχει ξοδέψει λιγότερα χρήματα για την συντήρηση του ζώου. Η Χημική σύνθεση του σώματος επηρεάζει την απόδοση σε σφάγιο και όχι μόνο, αλλά και την ίδια την ζωή του ζώου αφού η σύνθεση του σώματος επηρεάζεται κατά ένα μεγάλο μέρος από την διατροφή του ζώου. Κακή διατροφή, θα έχει ως συνέπεια την υπερβολική εναπόθεση ή την υπερβολική μείωση κάποιων στοιχείων από το σώμα του ζώου, σε βάρος κάποιων άλλων στοιχείων, με αποτέλεσμα την έλλειψη αυτών και την πρόκληση διαφόρων διαταραχών και ανωμαλιών στον οργανισμό του ζώου, με κίνδυνο ακόμα και τον θάνατο του ζώου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ξαντινίδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Σφάγιο, Φυλέs χοίρων, Κρέας ζώων, Πουλερικά, Χημική σύσταση σφαγίων
Subjects: Κ > Κρέας
Σ > Σφαγή και σφαγεία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 27 Feb 2015 12:31
Last Modified: 10 Mar 2015 09:03
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/168

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top