Αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, εχθροί και ασθένειες

Γεωργίλας, Παναγιώτης (2013) Αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, εχθροί και ασθένειες. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp9_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Τα αρωματικά φυτά αποτελούν μια σχετικά μικρή ομάδα φυτικών ειδών από τα 350.000 περίπου είδη που περιλαμβάνει το βασίλειο των φυτών. Τα αρωματικά φυτά με τα οποία θα εξεταστούν στην πτυχιακή εργασία είναι : Το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο της οικογένειας Λειριοειδών “ Λειριίδες ή Λιλιίδες ” (Liliaceae), Το δεντρολίβανο της οικογένειας Χειλανθών (Lamiaceae) και Ο άνηθος, ο κορίανδρος, ο μαϊντανός και το σέλινο της οικογένειας Σελινοειδών (Apiaceae) ή Σκιαδοφόρων (Umbelliferae) Θα εξεταστούν: τα βοτανικά τους γνωρίσματα, τις οικολογικές απαιτήσεις και τις καλλιεργητικές φροντίδες, τις ασθένειες και τους εχθρούς, τις ποικιλίες και τα προϊόντα τους, τις ευεργετικές τους χρήσεις και τις θεραπευτικές ιδιότητες και τέλος τις χρήσεις τους στη μαγειρική

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γραμπόβας Αναστάσιος
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια αρωματικών φυτών, Ιδιότητες αρωματικών φυτών
Subjects: Α > Αρωματικά φυτά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Apr 2015 09:13
Last Modified: 02 Dec 2015 09:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1610

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top