Ζιώγα, Σοφία (2004) Συμπύρηνες ποικιλίες ροδάκινων και η διαδικασία κονσερβοποίησης αυτών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp40_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Είναι γνωστό ότι η παραγωγή κονσερβοποιημένων φρούτων, και ιδιαίτερα ροδάκινων, αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα για την ελληνική οικονομία, αφού η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές και εξαγωγικές δυνάμεις κονσερβοποιημένου ροδάκινου στο παγκόσμιο στερέωμα. Η ασφάλεια των κονσερβοποιημένων φρούτων είναι αναμφισβήτητη, η θρεπτική τους όμως αξία, σε σχέση με τα νωπά φρούτα, συχνά υποτιμάται από τους καταναλωτές. Αυτό συμβαίνει διότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η κονσερβοποίηση καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. O μύθος αυτός καταρρίπτεται, όπως φαίνεται από τα παρακάτω αποτελέσματα μελετών διεθνών επιστημονικών ομάδων
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κωτίδης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Ροδάκινα για κομποστοποίηση, Στάδια κονσερβοποίησης |
Subjects: | Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 05 Apr 2015 06:41 |
Last Modified: | 04 May 2015 11:52 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1601 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |