Συμπύρηνες ποικιλίες ροδάκινων και η διαδικασία κονσερβοποίησης αυτών

Ζιώγα, Σοφία (2004) Συμπύρηνες ποικιλίες ροδάκινων και η διαδικασία κονσερβοποίησης αυτών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp40_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Είναι γνωστό ότι η παραγωγή κονσερβοποιημένων φρούτων, και ιδιαίτερα ροδάκινων, αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα για την ελληνική οικονομία, αφού η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές και εξαγωγικές δυνάμεις κονσερβοποιημένου ροδάκινου στο παγκόσμιο στερέωμα. Η ασφάλεια των κονσερβοποιημένων φρούτων είναι αναμφισβήτητη, η θρεπτική τους όμως αξία, σε σχέση με τα νωπά φρούτα, συχνά υποτιμάται από τους καταναλωτές. Αυτό συμβαίνει διότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η κονσερβοποίηση καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. O μύθος αυτός καταρρίπτεται, όπως φαίνεται από τα παρακάτω αποτελέσματα μελετών διεθνών επιστημονικών ομάδων

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κωτίδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ροδάκινα για κομποστοποίηση, Στάδια κονσερβοποίησης
Subjects: Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Apr 2015 06:41
Last Modified: 04 May 2015 11:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1601

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top