Μπουράκη, Γλυκερία (2014) Βιολογική καλλιέργεια αμπελιού στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp22_2014.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (930kB) |
Abstract
Ο βιολογικός τρόπος ζωής έχει μπει για τα καλά στις ζωές των σύγχρονων ανθρώπων, προσφέροντας τους προϊόντα πιο υγιεινά. Έτσι δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση η ελληνική γεωργία και σαν κομμάτι αυτής η καλλιέργεια της αμπέλου. Παρόλο που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, η βιολογική καλλιέργεια έχει μέλλον και υιοθετείται από τους έλληνες γεωργούς. Το αμπέλι για να δώσει καλό καρπό χρειάζεται σωστή θρέψη και λίπανση με όποιο τρόπο και αν γίνονται αυτά. Επίσης χρειάζεται τη φροντίδα και την προσοχή του αμπελουργού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και τύποι κρασιών αλλά ο βασικός διαχωρισμός είναι λευκά και ερυθρά. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Το αμπέλι αντιμετωπίζει πολλές αρρώστιες και εχθρούς ζωικούς ή άλλου τύπου. Για να μπορέσει να προαχθεί η βιολογική γεωργία έχουν θεσπιστεί ειδικοί νόμοι σε ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό πλαίσιο. Η βιολογική καλλιέργεια αμπελιού συμβάλει άμεσα στην καλύτερη ποιότητα προϊόντων και για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εδραίωση και εξάπλωση της.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδόπουλος Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Λιπάσματα, Οργανική γεωργία, Αμπελοκαλλιέργεια, Ασθένειες αμπέλου, Βιολογική καλλιέργεια, Διεθνείς οινοποιητικές ποικιλίες |
Subjects: | Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία Α > Αμπελοκαλλιέργεια Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 05 Apr 2015 04:34 |
Last Modified: | 29 Jul 2015 07:48 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1590 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |