Σπαράγγια: ποιοτικός έλεγχος και τυποποίηση

Διαλυνά, Ειρήνη (2009) Σπαράγγια: ποιοτικός έλεγχος και τυποποίηση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap83_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (84MB)

Abstract

Στην Ελλάδα μεγάλη παραγωγή σπαραγγιού γίνεται στο χωριό Γαλατάδες του νομού Πέλλας. Υποστηρίζεται από 140 μέλη-παραγωγούς σπαραγγιού από τη γύρω περιοχή. Οι ποσότητες σπαραγγιού που εξάγονται είναι περίπου 1.800.000 κιλά. Καθώς η ποιότητα των εξαγόμενων προϊόντων απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους παραγωγούς αυτούς τα τελευταία χρόνια έγιναν επενδύσεις στην τεχνολογία που θα κάνει το σπαράγγι να φτάνει στις αγορές της Γερμανίας χωρίς να έχει χαθεί η ποιότητά του. Για το λόγο αυτό εγκαταστάθηκε σύστημα υδρόψυξης που επιτυγχάνει τη διακοπή της αλλοίωσης της ποιότητας του σπαραγγιού. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρεται στην ιστορική εξέλιξη του φυτού παγκοσμίως και στην Ελλάδα ειδικότερα. Ακολουθεί η μελέτη της διαδικασίας παραγωγής και οι καλλιεργητικές φροντίδες του σπαραγγιού. Παρακάτω αναφέρονται οι διατάξεις κατά την τυποποίηση και την κονσερβοποίηση των σπαραγγιών.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Σπαράγγια, Σπαραγγεώνες (Καβάλα), Σύστημα υδρόψυξης
Subjects: Α > Αγροτική βιοτεχνολογία
Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 27 Feb 2015 07:50
Last Modified: 03 Dec 2015 07:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/151

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top