Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας

Σγαρδώνη, Αικατερίνη (2012) Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp26_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

ν ν ο ο λ λ ο ο γ γ ι ι κ κ έ έ ς ς μ μ ε ε θ θ ό ό δ δ ο ο υ υ ς ς κ κ Σκοπός της εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση της βελτίωσης του βαμβακιού και η αξιολόγηση των μεθόδων αυτων. Το βαμβάκι (Gossypium spp.) είναι φυτό μεγάλης οικονομικής σημασίας παγκοσμίως που καλλιεργείται κυρίως για την ίνα του. Επίσης αποτελεί σημαντική πηγή ελαίου και πρώτη ύλη για την παραγωγή πολλών βιομηχανικών προϊόντων. Από τα καλλιεργούμενα είδη του γένους Gossypium, σήμερα στην παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού κυριαρχούν τα τετραπλοειδή G.hirsutum και G.barbadense.Το βαμβάκι αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κυριότερο φυτό μεγάλης καλλιέργειας στην Ελλάδα. Έχει υψηλές μέσες στρεμματικές αποδόσεις και τροφοδοτεί μια ολόκληρη σειρά μεταποιητικών βιομηχανιών, όπως εκκοκκιστήρια, κλωστήρια, υφαντουργεία, μονάδες παραγωγής ελαίου και ζωοτροφών κ.ά. από τις οποίες αποκτούν εισόδημα πάνω από 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λαζαρίδου Θεανώ
Uncontrolled Keywords: Βαμβακοκαλλιέργεια, Ποικιλίες βαμβακιού, Διειδικά Υβρίδια Βαμβακιού, Βιοτεχνολογική μέθοδος
Subjects: Β > Βιοτεχνολογία - Τεχνικές
Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Apr 2015 10:33
Last Modified: 20 May 2015 13:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1481

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top