Οι κυριότεροι εχθροί του σόργου στην Ελλάδα

Αδαμάκη, Μαρίνα (2011) Οι κυριότεροι εχθροί του σόργου στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp92_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Τα σιτηρά είναι τα πρώτα φυτά τα οποία καλλιέργησε ο άνθρωπος και τα ίχνη των περισσοτέρων χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Ακόμη και σήμερα τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία και τα προϊόντα τους αποτελούν τη βάση της διατροφής όλης της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι υψηλής ενεργειακής αξίας τροφές, ενώ η πρωτεϊνική τους αξία είναι αρκετά καλή. Ο αραβόσιτος, το σόργο, το κεχρί κ.ά, έχει επικρατήσει να ονομάζονται στην Ελλάδα εαρινά σιτηρά, επειδή σπέρνονται την άνοιξη. Ο όρος αυτός, ενώ είναι δόκιμος για την Ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί να ισχύει για όλον τον κόσμο, καθώς σε ορισμένες περιοχές της γης σπέρνονται και σε άλλες εποχές του χρόνου. Η παγκόσμια παραγωγή εαρινών σιτηρών ανέρχεται στους 700 εκατομμύρια τόνους και η μέση στρεμματική απόδοση σε 200 κιλά. Από τα παραπάνω εαρινά σιτηρά την πρώτη θέση κατέχει το ρύζι και τη δεύτερη ο αραβόσιτος.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια σόργου, Ποικιλίες σόργου
Subjects: Φ > Φυτοπροστασία
Σ > Σιτηρά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 31 Mar 2015 13:43
Last Modified: 11 Jun 2015 07:32
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1342

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top