Φουλίρα, Αναστασία (2010) Αξιολόγηση και επιλογή ως προς την απόδοση μέσα σε πληθυσμό πιπεριάς Φλωρίνης σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp17_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (10MB) |
Abstract
Η καλλιέργεια της πιπεριάς είναι γνωστή στο νομό της Φλώρινας από παλιά, αποτελούσε βασικό προϊόν της περιοχής και μάλιστα εξαγώγιμο σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Τις δεκαετίες του ’60 και ’70, η παραγωγή πιπεριάς ανερχόταν σε υψηλά επίπεδα, σε αυτό συνηγορούσαν και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής, έκτοτε άρχισε να μειώνεται σταδιακά, ώσπου έφτασε σε σημείο η πιπεριά να παράγεται από λίγους και σε μικρές ποσότητες. Η πιπεριά αν και αποτελεί ένα από τα κυριότερα λαχανικά στο τραπέζι του Έλληνα, δεν έχει προσεχθεί όσο θα έπρεπε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια παρουσίαση του φυτού της πιπεριάς, η τεχνική καλλιέργεια, οι στόχοι της βελτίωσης και τέλος τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του πειράματος που πραγματοποιήθηκε.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Τεχνικές καλλιέργειας πιπεριάς, Ποικιλίες πιπεριάς (Ν. Φλώρινας), Εχθροί και ασθένεις πιπεριάς |
Subjects: | Ο > Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο Π > Πιπεριές |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 31 Mar 2015 07:51 |
Last Modified: | 11 May 2015 11:24 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1317 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |