Η εφαρμογή της αναισθησιολογίας στη μαιευτική και γυναικολογία

Γαρουφαλή, Ευαγγελία (2021) Η εφαρμογή της αναισθησιολογίας στη μαιευτική και γυναικολογία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MW18_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Από τις πρωτόγονες και πολλές φορές απάνθρωπες πρακτικές της αρχαιότητας μέχρι και τις σύγχρονες μεθόδους της μαιευτικής αναισθησίας έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι να ενημερώσει σχετικά με την εφαρμογή της Αναισθησιολογίας στον τοκετό και πως αυτή έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Κατά την ανάγνωση διαφαίνεται όχι μόνο η πρόοδος στις μεθόδους της μαιευτικής αναισθησίας, αλλά και οι αλλαγές στον επιστημονικό τρόπο σκέψης, καθώς και στις κοινωνικές αντιλήψεις που επικρατούσαν σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ακόμα και σήμερα όμως, οι σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες της μαιευτικής αναισθησίας δεν είναι δεδομένες, αλλά τροποποιούνται συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής. Η παρούσα εργασία είχε ως μεθοδολογία τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, όπου αφού συλλέχθηκαν οι πληροφορίες, ταξινομήθηκαν με χρονολογική σειρά. Το τελικό της συμπέρασμα είναι πως η εφαρμογή ιατρικών μεθόδων στη Μαιευτική παρέχει καλύτερες συνθήκες τοκετού σε γυναίκα και ιατρικό προσωπικό και πλέον ο τοκετός αποτελεί μία πιο ευχάριστη εμπειρία, χωρίς πόνο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ηλία Ειρήνη
Uncontrolled Keywords: Ιστορική αναδρομή της αναισθησίας, Εξέλιξη της μαιευτικής αναισθησίας, Μέθοδοι αναισθησίας στον τοκετό, Μαιευτική αναισθησία και COVID-19
Subjects: Μ > Μαιευτική
Divisions: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας > Τμήμα Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 11 May 2023 07:51
Last Modified: 11 May 2023 07:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12258

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top