Η επίδραση της HPV λοίμωξης στην απώτερη μαιευτική έκβαση των γυναικών: προχωρημένη μαιευτική φροντίδα

Παυλίδου, Ευαγγελία (2020) Η επίδραση της HPV λοίμωξης στην απώτερη μαιευτική έκβαση των γυναικών: προχωρημένη μαιευτική φροντίδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MW51_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για την λοίμωξη του τραχήλου και γενικά παθολογία των βλεννογόνων του ανθρώπινου σώματος από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, όσο αφορά το γενικό μέρος της εργασίας. Η ανασκόπηση προσεγγίζει πολύπλευρα τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων(HPV) αρχικά από την σκοπιά της μικροβιολογίας, την παθοφυσιολογία και εν τέλει την ογκογενετική του επίπτωση, ακολουθώντας την φυσική πορεία της λοίμωξης από τον ιό. Επιπλέον, αναλύονται τα πρωτοβάθμια μέσα πρόληψης, τα μέσα πληθυσμιακού ελέγχου κατά της λοίμωξης με την χρήση της κυτταρολογίας, της κολποσκόπησης και της βιοψίας/ιστολογίας. Ιδιαίτερη ανασκόπηση συμβαίνει για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον τράχηλο της μήτρας που προσβάλλεται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Η σπουδαιότητα της λειτουργίας του τραχήλου της μήτρας είναι πολύ σημαντική για την γονιμότητα, την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης και κατά την διάρκεια του τοκετού. Ως εκ τούτου, η παθολογία του τραχήλου της μήτρας από την γυναικολογική σκοπιά και η εμπλοκή της παθολογίας του τραχήλου από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποτελεί τον κύριο σκοπό εκπόνησης της εργασίας μας και της διεξαγωγής συμπερασμάτων για την αποκρυστάλλωση της προχωρημένης μαιευτικής φροντίδας των γυναικών, όπου η εγκυμοσύνη τους και ιδιαίτερα ο τοκετός περιπλέκεται από την λοίμωξη. Το ειδικό μέρος της εργασίας αφορά την εκτέλεση έρευνας του πληθυσμού με την χρήση ερωτηματολογίου, που αντιμετώπισε την οποιαδήποτε παθολογία στον τράχηλο τους από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Ο σκοπός της έρευνας είναι να δούμε πώς επηρέασε η παθολογία του τραχήλου τους την εγκυμοσύνη και ιδιαίτερα τον τοκετό τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπουτσής Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Λοίμωξη τραχήλου, Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, Γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, Βιοψία του τραχήλου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Τράχηλος
Subjects: Γ > Γυναικολογία
Μ > Μαιευτική
Divisions: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας > Τμήμα Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Apr 2023 08:49
Last Modified: 04 Apr 2023 08:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12232

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top