Εφηβεία και εγκυμοσύνη και ο ρόλος της κοινωνίας και της πολιτείας

Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία (2019) Εφηβεία και εγκυμοσύνη και ο ρόλος της κοινωνίας και της πολιτείας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MW17_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην εφηβική εγκυμοσύνη και πως μπορεί η κοινωνία και η πολιτεία , με διάφορους τρόπους να βοηθήσει αυτή την νέα μητέρα , να γίνει αποδεκτή από τον κοινωνικό της περίγυρο, που μπορεί να είναι το σχολείο, η εκκλησία, οι φίλοι, οι γονείς και οι συγγενείς της. Σκοπός της παρούσης εργασίας, είναι να αναζητήσει τους παράγοντες κινδύνου εκείνους, που συντελούν στην εφηβική εγκυμοσύνη. Η εφηβική κύηση είναι κύηση υψηλού κινδύνου με βλάβες στην υγεία της μητέρας και του παιδιού. Είναι μεγάλα τα ποσοστά εγκυμοσύνης που καταλήγουν σε αυτόματη αποβολή , αλλά, εξίσου μεγάλα ποσοστά υπάρχουν και σε αμβλώσεις με αρνητικά αποτελέσματα για την μελλοντική γονιμότητα των εφήβων. Αρχικά, στο γενικό μέρος της πτυχιακής εργασίας γίνεται μελέτη των σωματικών, πνευματικών και ψυχολογικών μεταβολών που συμβαίνουν στην εφηβική ηλικία. Στη συνέχεια, στο ειδικό μέρος αναφέρονται τα αίτια που προκαλούν μια εγκυμοσύνη στην εφηβεία όπως επίσης οι επιπτώσεις, οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές που κρύβονται. Έπειτα, ακολουθεί η αναφορά όπου μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μπορεί να καταλήξει σε έκτρωση και πόσο απαραίτητη είναι η ενημέρωση στους εφήβους για την αντισύλληψη και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Στόχος μου είναι να εμβαθύνω στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δοθεί βοήθεια στους νέους ως προς την πρόληψη ανεπιθύμητων καταστάσεων, να τους δοθούν κατευθυντήριες γραμμές και στήριξη στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, μέσω της κοινωνίας και της πολιτείας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αθανασιάδης Θεοφύλακτος
Uncontrolled Keywords: Εφηβική εγκυμοσύνη, Ηθικά διλήμματα, Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Εφηβεία, Διαφυλικές σχέσεις, Αντισύλληψη, Άμβλωση
Subjects: Μ > Μαιευτική
Divisions: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας > Τμήμα Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Mar 2023 12:19
Last Modified: 20 Mar 2023 12:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12153

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top