Εναλλακτικοί τρόποι τοκετού προετοιμασία γονέων και ο ρόλος του πατέρα

Λοϊζίδου, Χαρά and Χριστοδούλου, Παρασκευή (2019) Εναλλακτικοί τρόποι τοκετού προετοιμασία γονέων και ο ρόλος του πατέρα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MW9_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η εγκυμοσύνη και κατ’ επέκταση η μητρότητα θεωρείται ανεπιφύλακτα και χωρίς καμία αμφιβολία ως η πιο σημαντική μεταβατική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι που εμπεριέχονται πλέον στις επιλογές που έχει μια εγκυμονούσα για τον τοκετό της. Καθώς επίσης αναλύεται η καινούρια μέθοδος προετοιμασίας γονέων μέσα από τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης που θωρακίζει αυτές και τους συντρόφους τους, με ολοκληρωμένες, έγκυρες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με τα άμεσα εμπλεκόμενα ζητήματα. Ενώ παράλληλα γίνεται και εκμάθηση σωματικών ασκήσεων ώστε να αποφευχθούν κακώσεις τόσο στην ίδια, όσο και στο νεογνό της, κατά την διάρκεια του τοκετού. Τέλος, καθόλα τα κεφάλαια γίνεται αναφορά και τονίζεται η σπουδαιότητα του ρόλου και η σημαντικότητα της παρουσίας της μαίας από τις αρχικές κιόλας εβδομάδες κύησης μέχρι τις πρώτες μέρες ζωής του νεογνού, με επίκεντρο βέβαια σχέσεις εμπιστοσύνης και εξάρτησης, αφού στα μάτια της γυναίκας φαντάζει το κύριο στήριγμα και το άτομο που θα την εκπαιδεύσει και θα την προετοιμάσει κατάλληλη για αυτή τη μεταβατικότητα περίοδο. Ενώ η μαία κατανέμει οικειοθελώς τον εαυτό της στο ρόλο του υπεύθυνου φύλακα άγγελου για την έγκυο, το σώμα της και το νεογνό της. Παίρνει στα χέρια τη μια ζωή και έχει την ευθύνη να παραδώσει πίσω δύο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μήτσιος Ζήσης
Uncontrolled Keywords: Μαιευτική, Φυσιολογικός τοκετός, Επεμβατικός κολπικός τοκετός, Καισαρική τομή, Τοκετός στο σπίτι, Τοκετός στο νερό, ΦΥΤΜΑΚ-VBAC, HYPNOBIRTHING, Προετοιμασία γονέων, Εναλλακτικές τεχνικές τοκετού
Subjects: Μ > Μαιευτική
Divisions: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας > Τμήμα Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Mar 2023 10:02
Last Modified: 20 Mar 2023 10:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12145

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top