Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας και παράγοντες που τα επηρεάζουν

Γουλάπτσης, Άγγελος (2022) Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας και παράγοντες που τα επηρεάζουν. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG77_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Στη πτυχιακή μου εργασία θα σας παρουσιάσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Αρχικά θα αναφερθώ σε γενικά στοιχεία όπως είναι η καταγωγή του ψαριού, για την αναπαραγωγή του αλλά και για τα μορφολογικά και ανατομικά του χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξω τον κύκλο ζωής της ιριδίζουσας πέστροφας αλλά και διάφορους τρόπους εκτροφής και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη τους. Ακόμη, θα δούμε πως διάφοροι φυσικοχημικοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη της ιριδίζουσας πέστροφας όπως είναι η θερμοκρασία του νερού, το ph, η ποσότητα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στο νερό και άλλα. Επίσης, θα μιλήσουμε για την ποιότητα του κρέατος της ιριδίζουσας πέστροφας καθώς και τα οφέλη που έχει για την διατροφή του ανθρώπου. Τέλος, θα σας παρουσιάσω κάποιες έρευνες οι οποίες μαςα δείχνουν την επίδραση της προσθήκης κάποιων συστατικών στη διατροφή της ιριδίζουσας πέστροφας και τα συμπτώματα που έχουν στην ποιότητα του κρέατος του ψαριού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιάντσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Πέστροφα, Εκτροφή, Ιριδίζουσα πέστροφα
Subjects: Ψ > Ψάρια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jan 2023 12:21
Last Modified: 27 Jan 2023 12:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12100

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top