Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών κονσερβών κρέατος

Παπαϊωάννου, Βασίλειος (2022) Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών κονσερβών κρέατος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG71_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό τη «Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών κονσερβών κρέατος» που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Κατόπιν τυχαίας επιλογής έντεκα (11) δειγμάτων κονσερβών κρέατος και με τη διεξαγωγή πειραματικών αναλύσεων προσδιορίστηκαν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα προσδιορίστηκε περιεκτικότητα τους σε υγρασία, τέφρα, λίπος, πρωτεΐνες, χλωριούχο νάτριο, νιτρώδες νάτριο, υδροξυπρολίνη και χρωστικές κρέατος. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων έγινε σύγκριση των εργαστηριακών τιμών τις δηλωθείσες τιμές που αναγράφονται στις διατροφικές ετικέτες των προϊόντων. Η σύγκριση έδειξε ότι σε όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος ήταν εντός των αποδεκτών ορίων ενώ αντίθετα στο 36,4% των δειγμάτων που μελετήθηκαν η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χλωριούχο νάτριο ήταν εκτός των αποδεκτών ορίων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Προϊόντα κρέατος, Κονσερβοποίηση, Κονσερβοποιημένο κρέας, Ποιοτικά χαρακτηριστικά, Χημική σύνθεση, Διατροφική ετικέτα
Subjects: Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Κ > Κρέας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jan 2023 11:00
Last Modified: 27 Jan 2023 11:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12094

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top