Εμφιάλωση νερού και ποιοτικός έλεγχος

Καλτσίδου, Γεωργία (2022) Εμφιάλωση νερού και ποιοτικός έλεγχος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG60_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει την εμφιάλωση του νερού καθώς και τον ποιοτικό έλεγχό του. Αρχικά, στα πρώτα κεφάλαια θα παρουσιαστούν δεδομένα για την ιστορική αναδρομή του εμφιαλωμένου νερού καθώς και την σημασία του στο περιβάλλον. Σε επόμενη ενότητα, θα αναλυθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού και οι κατηγορίες του όπου χωρίζεται στο εμφιαλωμένο νερό και το απλό νερό βρύσης. Πιο αναλυτικά, το εμφιαλωμένο νερό διαφοροποιείται σε Επιτραπέζιο νερό, Φυσικό μεταλλικό νερό και Ανθρακούχο νερό. Επιπρόσθετα στα επόμενα κεφάλαια θα αναλυθούν τόσο οι επιπτώσεις του εμφιαλωμένου νερού στην υγεία του καταναλωτή αλλά και στο περιβάλλον. Επίσης, θα παρουσιαστούν κάποια στοιχεία τόσο για την παγκόσμια και εγχώρια κατανάλωση νερού καθώς και οι καταναλωτικές τάσεις. Κλείνοντας, στα επόμενα κεφάλαια, θα παρουσιαστεί αναλυτικά η παραγωγική διαδικασία εμφιάλωσης του νερού συμπληρώνοντας με ένα σχετικό διάγραμμα ροής της διαδικασίας. Ακολούθως, θα γίνει μια αναλυτική παρουσίαση περί της νομοθεσίας των εμφιαλωμένων νερών σε τομείς τόσο χημικούς όσο και μικροβιακούς. Στα τελευταία δυο κεφάλαια θα παρουσιαστούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένου νερού σε φυσικοχημικό και μικροβιολογικό επίπεδο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Νερό, Εμφιάλωση, Ποιότητα νερού
Subjects: Ν > Νερό
Ν > Νερό - Ανάλυση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Jan 2023 10:51
Last Modified: 26 Jan 2023 10:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12083

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top