Η καλλιέργεια του καρπουζιού και η τεχνική του εμβολιασμού

Αναργυρίδης, Ηλίας (2022) Η καλλιέργεια του καρπουζιού και η τεχνική του εμβολιασμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG49_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το καρπούζι είναι ένα ετήσιο ανθοφόρο φυτό που καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Η καρπουζιά δίνει καρπούς πράσινου χρώματος και το βάρος του κυμαίνεται στα 2-15 κιλά ή και περισσότερα. Η σάρκα του είναι κόκκινη, εύγευστη και φέρει μαύρα σπέρματα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 1960 δεν υπήρχαν πολλές γνώσεις για τη φυσιολογία του καρπουζιού, αλλά τα χρόνια που ακολούθησαν και με την ανάπτυξη θερμοκηπιακών καλλιεργειών παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της καρπουζιάς. Μια τεχνική που κέντρισε το ενδιαφέρον των καλλιεργητών είναι ο εμβολιασμός των καρπουζιών. Πιο συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός των λαχανοκομικών ειδών γενικότερα αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία αφού είναι μια φιλοπεριβαλλοντική πρακτική και δεν έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Ο εμβολιασμός λοιπόν του καρπουζιού γίνεται με δυο κυρίως τρόπους, με τον πλάγιο εμβολιασμό και με τον κατακόρυφο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπαντής Φίλιππος
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια καρπουζιού, Εμβολιασμός
Subjects: Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Jan 2023 08:35
Last Modified: 20 Jan 2023 08:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12072

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top