Σχεδιασμός και κατασκευή ενός συστήματος επιχειρησιακής στρατηγικής

Μουρτζίλας, Δημήτριος (2022) Σχεδιασμός και κατασκευή ενός συστήματος επιχειρησιακής στρατηγικής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI11_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Ο κόσμος πλέον τείνει να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς γεγονός που ωθεί στη δημιουργία νέων αναγκών. Για αυτό καινούργιες τεχνολογίες αναπτύσσονται και άλλες βελτιώνονται προκειμένου να μπορέσουν να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις τείνουν να υιοθετούν καινούργιες τεχνολογίες προκειμένου να δημιουργήσουν μονοπάτια κερδοφορίας για τις ίδιες. Σε αυτή την τεχνολογική εξέλιξη άμεση είναι η προσφορά της μηχανικής μάθησης. Εταιρεία κάθε μεγέθους βρίσκει τρόπους να εντάξει τις τεχνολογίες της προκειμένου να αναδειχθεί στον επιχειρηματικό ανταγωνισμό. Διαρκώς πραγματοποιούνται εισαγωγές ευφυών συστημάτων σε μικρές ή μεγάλες επιχείρησης με σκοπό την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του έτσι ώστε να επιτευχθούν βέλτιστοι τρόποι τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και επίπεδο προώθησης των επιχειρήσεων αυτών. Τέτοια μπορεί να είναι ειδικά ρομποτικά συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για αυτοματοποιημένη μεταφορά δεμάτων μέχρι και λογισμικά για την μαζική επεξεργασία των δεδομένων μιας επιχείρησης με σκοπό την πληροφόρηση μελλοντικών αποφάσεων. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται βασικές αρχές και όροι που χρησιμοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα και αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να στοχεύσει στο καταναλωτικό κοινό το οποίο μετέπειτα θα την βοηθήσει να αναδειχθεί από τους ανταγωνιστές της και να προσελκύσει νέους πελάτες με σκοπό την επέκταση της στη παγκόσμια αγορά. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται οι λόγοι για τους οποίου η μηχανική μάθηση μπορεί να αξιοποιηθεί στον επιχειρηματικό κλάδο παρέχοντας θετικά αποτελέσματα καθώς και παρουσιάζονται οι εφαρμογές της αλλά και τα μειονεκτήματα που αναπόφευκτα μπορούν να δημιουργηθούν με τη χρήση αυτής. Στο τρίτο κεφάλαιο πραγματοποιείται εισαγωγή στο δέντρο απόφασης, έναν αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για την επίλυση προβλημάτων μηχανικής μάθησης. Αναλύονται τα είδη των δέντρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του εκάστοτε προβλήματος όπως και επισημαίνονται τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν κατά την ανάπτυξης ενός με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του και την αποφυγή λανθασμένης σχεδίασης αυτών. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται και αναλύονται τεχνολογίες στα πλαίσια ανάπτυξη συστήματος το οποίο χρησιμοποιεί αλγόριθμο μηχανικής μάθησης με σκοπό την ανάλυση οικονομικών δεδομένων της εκάστοτε επιχείρησης το οποίο αποσκοπεί στην παροχή μελλοντικών οικονομικών δεικτών της επιχείρησης. Στο πέμπτο κεφάλαιο πραγματοποιείται ανάλυση και σχεδίαση διαγραμμάτων σε ενοποιημένη γλώσσα μοντελοποίησης (UML) που αποσκοπεί στη κατανόηση των λειτουργιών του συστήματος τόσο σε μακροσκοπικό όσο και μικροσκοπικό επίπεδο. Στο έκτο κεφάλαιο εφαρμόζονται τεχνολογίες με σκοπό την δημιουργία γραφικής διεπαφής χρήστη (GUI) έτσι ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με το σύστημα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δόσης Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: Δέντρα αποφάσεων, Μηχανική μάθηση, Σύστημα, Γραφική διεπαφή χρήστη, Παλινδρόμηση, Υπερβολική τοποθέτηση, Κλάσεις, Διαγράμματα.
Subjects: Α > Αλγόριθμοι
Β > Βάσεις δεδομένων
Ε > Επιχειρηματικός σχεδιασμός
Ε > Επιχειρήσεις
Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Nov 2022 06:30
Last Modified: 25 Nov 2022 06:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12059

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top