Συγκριτική μελέτη των οικονομιών του νομού Ημαθίας και του νομού Πιερίας

Μαυρίδης, Κωνσταντίνος and Ταζίδης, Γιάννης (2021) Συγκριτική μελέτη των οικονομιών του νομού Ημαθίας και του νομού Πιερίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX138_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (585kB)

Abstract

Ημαθίας και του Νομού Πιερίας” προετοιμάστηκε για τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Προκειμένου να αποδοθεί η εικόνα της οικονομικής σύγκρισης των δυο νομών θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα σύγκρισης η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία, καθώς αποτελεί το πλέον αξιόπιστο διαθέσιμο δείκτη για το παραγόμενο προϊόν της περιφερειακής και αστικής οικονομίας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ. Η πτυχιακή εργασία αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα που κυμαίνεται η οικονομία της και κατά πόσο ενισχύουν στην Περιφερειακή οικονομία οι δυο νομοί που εξετάζονται. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφερόμαστε στον νομό Ημαθίας, όπου αναλύουμε τους οικονομικούς δείκτες που προαναφέραμε. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του νομού Πιερίας, στην οικονομική ανάπτυξη του και παρατηρούμε την εξέλιξη της οικονομίας του από το 2010 έως το 2018. Στο τέταρτο κεφάλαιο πραγματοποιούμε την σύγκριση του Ν. Ημαθίας και του Ν. Πιερίας αξιολογώντας την πορεία της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, την πορεία από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και από το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ για τα έτη 2010 μέχρι 2018. Τέλος, καταγράφουμε τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Συγκριτική μελέτη, Οικονομικοί δείκτες, Τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων, Νομός Ημαθίας, Νομός Πιερίας
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Oct 2022 09:34
Last Modified: 27 Oct 2022 09:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12040

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top