Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον κλάδο του εμπορίου

Ευαγγελιδάκης, Θεόδωρος (2021) Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον κλάδο του εμπορίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX126_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης της πανδημίας στον τομέα του εμπορίου και της αντίστοιχης πορείας του στα χρόνια του ξεσπάσματος της Υγειονομικής κρίσης, στην Ελλάδα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται η έννοια και τα χαρακτηριστικά του εμπορίου , η διάκριση μεταξύ χονδρικού και λιανικού εμπορίου, και τέλος αναδεικνύεται η σημασία του εμπορικού ισοζυγίου. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το ελληνικό εμπόριο με τις διαχρονικές μεταβολές του, παραθέτουμε τα στοιχεία εισαγωγών και εξαγωγών στα πλαίσια της χώρας και τέλος αναλύεται ο κλάδος του χονδρικού και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, με στοιχεία που αντλήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον SARS-CoV-2, την εξάπλωση του, το ξέσπασμα και την εμφάνιση του στην Ελλάδα. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στο εμπόριο. Η παρούσα πτυχιακή εργασία κλείνει με την παρουσίαση των τελικών συμπερασμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Κοροναϊός, Ελλάδα, Χονδρικό εμπόριο, Λιανικού εμπόριο, Καταναλωτική Συμπεριφορά, Υγειονομική κρίση και εμπόριο, Πανδημία, Covid-19
Subjects: Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Oct 2022 09:24
Last Modified: 25 Oct 2022 09:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12034

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top