Οικονομία και περιβάλλον: αειφόρος ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον

Δευτερίγου, Αλεξία and Δευτερίγου, Χριστίνα - Μαρία (2021) Οικονομία και περιβάλλον: αειφόρος ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D67_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε την έννοια της οικονομίας και του περιβάλλοντος καθώς και την έννοια της βιώσιμης – αειφόρου ανάπτυξης μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η δομή της πτυχιακής μας εργασίας αναπτύσσεται σε πέντε βασικά κεφάλαια μαζί με τις υποενότητες. Στο πρώτο κεφάλαιο κάνουμε εισαγωγή στις βασικές έννοιες και στους ορισμούς της εργασίας μας. Πιο συγκεκριμένα κάνουμε αναφορά στο τι είναι ανάπτυξη αλλά και τι είναι οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης θα αναφερθούμε στις επιχειρήσεις και στα είδη των επιχειρήσεων. Στο δεύτερο κεφάλαιο εστιάζουμε πιο συγκεκριμένα στην οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη δηλαδή στα χαρακτηριστικά, τον ορισμό, τις θεωρίες και τα στάδια της οικονομικής ανάπτυξης. Στην συνέχεια θα αναφερθούμε στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στον ορισμό και τους λόγους επιτυχίας αλλά και αποτυχίας μιας επιχείρησης. Στο τρίτο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με το περιβάλλον της επιχείρησης, δηλαδή παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία της επιχείρησης, πως πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις και τι πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να είναι φιλικές αλλά και βιώσιμες. Έπειτα θα κάνουμε αναφορά στο άμεσα ανταγωνιστικό περιβάλλον της επιχείρησης. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα μελετήσουμε περιπτώσεις σύγχρονων start ups επιχειρήσεων που λειτουργούν με οικολογικά πρότυπα. Τέλος, στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω καθώς και τα γενικά συμπεράσματα της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Αειφόρος ανάπτυξη, Βιώσιμη ανάπτυξη, Περιβάλλον επιχείρησης, Ανταγωνιστικό περιβάλλον, Νεοφυείς επιχειρήσεις (Start ups)
Subjects: Α > Αειφορική ανάπτυξη
Β > Βιώσιμη ανάπτυξη
Ε > Επιχειρήσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Oct 2022 08:18
Last Modified: 21 Oct 2022 08:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12031

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top