Αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρήσεις: η συμβολή των επιχειρήσεων στην βιώσιμη ανάπτυξη

Ψαρρά, Κυριακή - Νεκταρία (2021) Αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρήσεις: η συμβολή των επιχειρήσεων στην βιώσιμη ανάπτυξη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D66_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία, είναι βιβλιογραφικής φύσεως και αναλύει το περιεχόμενο της αειφόρου ανάπτυξης σε συνδυασμό με την ύπαρξη των επιχειρήσεων. Αρχικά, αναφέρεται ο όρος βιώσιμη ανάπτυξη, με σκοπό ο αναγνώστης να καταλάβει με μια πρώτη ματιά τα θεμέλια που στηρίζουν την ροή της εργασίας και τα επιμέρους τμήματα της. Στην συνέχεια, παρουσιάζεται το γεγονός της κλιματικής αλλαγής, που προήλθε από λάθη των ανθρώπων, οι καταστροφές και οι συνέπειες οι οποίες υποβαθμίζουν την οικονομία, την κοινωνία το περιβάλλον. Εξετάζεται η αντιμετώπιση του νόμου απέναντι σε αυτές τις δυσμενείς καταστάσεις, ιδιαίτερα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκαν σε συζήτηση και πλέον αποτελούν τον οδηγό των επιχειρήσεων. Η συμβολή της βιομηχανίας μέσα από τις δραστηριότητες της, αποτελεί πολυσήμαντο παράγοντα για τον δρόμο προς της αειφορία. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η εν λόγω εργασία, στηρίζει τα επόμενα κεφάλαια που αφορούν ως επί των πλείστων την σημαντικότητα της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των δράσεων αποφυγής καταστροφών, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη, η τοπική κοινωνία και η τεχνολογική εξέλιξη με στόχο την ομαλή πορεία του τρίπτυχου κοινωνία-περιβάλλον-οικονομία που εστιάζει ο πολιτισμός σήμερα. Στο τέλος προβάλλονται οι προσωπικές απόψεις και ελάχιστα ερωτήματα που πηγάζουν από το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Αειφόρος ανάπτυξη, Βιώσιμη ανάπτυξη, Επιχειρήσεις, Αναδιάρθρωση, Διαχείριση περιβάλλοντος, Κοινωνική συμμετοχή, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Φυσικοί πόροι
Subjects: Α > Αειφορική ανάπτυξη
Β > Βιώσιμη ανάπτυξη
Ε > Επιχειρήσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Oct 2022 09:54
Last Modified: 19 Oct 2022 09:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12030

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top