Ο ρόλος του διευθυντή στην αποτελεσματική διοίκηση και λειτουργία μιας σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Κεραμίδα, Νικολέτα Ν. and Μουσαφίρης, Νικόλαος Ευ. (2021) Ο ρόλος του διευθυντή στην αποτελεσματική διοίκηση και λειτουργία μιας σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D51_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σύμφωνα με πλειάδα σχετικών ερευνών κρίσιμος συντελεστής οργανωτικής αποτελεσματικότητας και επιτυχίας είναι η διοίκηση και η ηγεσία μιας οργάνωσης ή υπηρεσίας οποιασδήποτε μορφής στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Κάθε διοικητικό στέλεχος για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ασκεί ηγεσία και τον τρόπο που αυτή οργανώνεται και εκφράζεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο και περιβάλλον. Κατά πολλούς θεωρητικούς της οργανωτικής και διοικητικής επιστήμης, οι αρχές της διοίκησης εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση, ώστε η εκπαιδευτική διοίκηση να συνιστά κύριο πεδίο δοκιμασίας σχετικών αρχών και πρακτικών. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να φέρει τον αναγνώστη σε επαφή με την έννοια της ηγεσίας και της διοίκησης της εκπαίδευσης, θέτοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό της χρησιμότητας τους, στα πλαίσια κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να εντοπισθούν να καταγραφούν και να ερμηνευτούν τα χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού διευθυντή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και ποια είναι αυτά τα στοιχεία τα οποία θα καταστήσουν ένα διευθυντή αποτελεσματικό, ώστε να επιτελέσει με επιτυχία το διοικητικό και παιδαγωγικό του ρόλο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέζου Μαρίνα
Uncontrolled Keywords: Θεωρίες των ατομικών χαρακτηριστικών, θεωρίες ηγεσίας, Συμπεριφορικές θεωρίες, Πηγές δύναμης, Αποτελεσματικός διευθυντής, Μοντέλα διοίκησης, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Ε > Εκπαίδευση
Η > Ηγεσία
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Oct 2022 10:26
Last Modified: 07 Oct 2022 10:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12006

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top