Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων: ο ρόλος του διευθυντή στην αποτελεσματική λειτουργία της σχολικής μονάδας

Γκουτζιομήτρου, Ευαγγελία Γ. and Θάνου, Αθανασία Γ. (2021) Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων: ο ρόλος του διευθυντή στην αποτελεσματική λειτουργία της σχολικής μονάδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D45_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (896kB)

Abstract

Μέλημα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αναλύσει μέσα από μια βιβλιογραφική ανασκόπηση τη διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων καθώς και τον ρόλο του διευθυντή στην αποτελεσματική λειτουργία της σχολικής μονάδας. Στην εργασία αναλύεται κατά κύριο λόγο ο ρόλος του διευθυντή-ηγέτη παραθέτοντας τα στοιχεία που τον καθιστούν αποτελεσματικό. Παράλληλα, φαίνεται η σχέση του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας με την αποτελεσματική λειτουργία της. Ο διευθυντής είναι αυτός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση μιας σχολικής μονάδας και βασική αρμοδιότητα του είναι να φροντίζει ώστε να λειτουργεί ομαλά. Βασικά γνωρίσματα του αποτελεσματικού ηγέτη είναι ότι προγραμματίζει και οργανώνει τις δράσεις του σχολείου, ενεργοποιεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί και καλλιεργεί ένα θετικό σχολικό κλίμα προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία. Συμπέρασμα της εργασίας που ακολουθεί είναι πως ο ρόλος του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας είναι πολυδιάστατος και καθοριστικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα της.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέζου Μαρίνα
Uncontrolled Keywords: Εκπαιδευτικό Σύστημα, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Διευθυντής, Σχολική μονάδα, Ηγέτης, Αποτελεσματικότητα
Subjects: Ε > Εκπαίδευση
Η > Ηγεσία
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Sep 2022 08:22
Last Modified: 30 Sep 2022 08:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11995

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top