Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα και Συστήματα Αντλησιοταμίευσης

Μπίκας, Αλέξανδρος Κ. (2022) Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα και Συστήματα Αντλησιοταμίευσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M10_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση του θέματος των υβριδικών ενεργειακών συστημάτων και συστημάτων αντλησιοταμίευσης. Η εισαγωγή και το πρώτο κεφάλαιο αυτής της εργασίας αρχίζει δίνοντας τον ορισμό της ηλεκτρικής ενέργειας και επισημαίνοντας τις πηγές παραγωγής της. Εξηγείται τι είναι τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις ώστε ένα τέτοιο σύστημα να λειτουργήσει άριστα. Τονίζονται, επίσης, οι διάφορες μέθοδοι παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροπαραγωγή από αιολική και υδραυλική ενέργεια. Περιγράφονται οι κύριοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί στην Ελλάδα, που βρίσκονται, τι ισχύ έχουν και ποιο είναι το είδος του φράγματος κάθε τέτοιου σταθμού. Δε παραλείπετε, βέβαια, να γίνει αναφορά στα κύρια τμήματα ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, εξηγώντας το ρόλο του καθενός. Στη συνέχεια, προσεγγίζεται η αναγκαιότητα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και αναλύεται η μέθοδος της αντλησιοταμίευσης. Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου επισημαίνονται και άλλες διατάξεις ενεργειακής αποθήκευσης εκτός από την αντλιοσιοταμίευση. Και το δεύτερο θέμα που αναπτύσσεται στο επόμενο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας είναι τα υβριδικά συστήματα αιολικής ενέργειας με αντλησιοταμίευση, αφού πρώτα γίνεται μια αναφορά στο τι είναι αναστρέψιμοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, στα αιολικά πάρκα και στο τι είναι τελικά αντλησιοταμίευση. Έπειτα, περιγράφεται η λειτουργία ενός υβριδικού συστήματος, επισημαίνοντας στο που μπορεί να βρει εφαρμογή ένα τέτοιο σύστημα. Τέλος, προσεγγίζεται το μοναδικό τέτοιου είδους έργο που έχει γίνει στην Ελλάδα, αυτό της Ικαρίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σιδερίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Υβριδικά συστήματα με αντλησιοταμίευση
Subjects: Α > Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Sep 2022 10:30
Last Modified: 13 Sep 2022 10:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11934

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top