Αυτονομία κτηρίων με χρήση κατοικίας με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών: κατηγοριοποίηση περιπτώσεων

Χαριτίδου, Ηλιάνα Χ. (2022) Αυτονομία κτηρίων με χρήση κατοικίας με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών: κατηγοριοποίηση περιπτώσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M2_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Τα φωτοβολταϊκά ως κατηγορία ανήκουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία ώστε να τη μετατρέψουν σε ενέργεια. Είναι ένας τεχνολογικός κλάδος ο οποίος γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να επιλύσει έως ένα βαθμό το ενεργειακό πρόβλημα τόσο της χώρας μας όσο και των υπολοίπων χωρών. Αναμφίβολα πρέπει να εξεταστεί το κατά πόσο τα φωτοβολταϊκά αποδίδουν σε ενέργεια και ποιο είναι το οικονομικό τους κόστος όπως επίσης και το μέλλον των φωτοβολταϊκών όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η έρευνα μας λοιπόν επικεντρώνεται σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα προσπαθώντας να αποδείξουν με επιχειρήματα και μέσω της βιβλιογραφικής ανασκόπησης τον τρόπο χρήσης αλλά και τη μελλοντική διάθεση όπως επίσης και στο οικονομικό κόστος των φωτοβολταϊκών Συστημάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραγιαννάκης Λουκάς
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακό πρόβλημα, Φωτοβολταϊκά, Κόστος, Ηλιακή ακτινοβολία, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Subjects: Φ > Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Sep 2022 07:58
Last Modified: 09 Sep 2022 07:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11916

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top