Μελέτη δημοτικού φωτισμού τεχνολογίας led στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Μούκια, Κριστούλλα Μ. (2022) Μελέτη δημοτικού φωτισμού τεχνολογίας led στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
Η9_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Αντικείμενο της πτυχιακής είναι η μελέτη δημοτικού φωτισμού με τεχνολογία λαμπτήρων LED στο Δήμο ανατολικής Μάνης περιλαμβάνει την συνένωση τεσσάρων δήμων (Δήμος Οιτύλου, Δήμος Γυθείου, Δήμος Σμύνους και Δήμος Ανατολικής Μάνης) με έδρα το Γύθειο. Η παραπάνω αναφορά έγινε διότι πάνω στον Δήμο Γυθείου θα γίνει η μελέτη. Θα αναφερθούμε επίσης στα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρουν τα φωτιστικά. Ιδιαίτερα καταγράφονται τα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΛΟΤ και οι κανονισμοί των οδικών φωτιστικών. Πιο συγκεκριμένα στη παρούσα πτυχιακή θα παρουσιαστεί η αντικατάσταση λαμπτήρων σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα απλού και μεικτού φωτισμού σε λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Στο Δήμο Ανατολικής Μάνης συμπεριλαμβάνονται τρεις κατηγορίες λαμπτήρων όπου το 70% είναι LED και το υπόλοιπο 30% είναι λαμπτήρες νατρίου και ατμών υδραργύρου. Θα γίνει ειδική μελέτη για την αντικατάσταση τους σε λαμπτήρες LED, θα γίνει σύγκριση με τους παλιούς λαμπτήρες νατρίου και ατμών υδραργύρου. Καθώς και θα συγκριθούν οι οικονομικές διαφορές και η διάρκεια ζωής τους. Τέλος θα γίνει αναφορά στη συντήρηση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού και θα καταγραφούν τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα όλων των λαμπτήρων που αναφερόμαστε. Ολοκληρώνοντας την μελέτη με στοιχεία και καταγραφές καταλήγουμε αν θα εκτελεστεί το έργο ή όχι.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιαμήτρος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: LED, Εξοικονόμηση ενέργειας, Λάμπες, Αντικατάσταση, Προστασία, Ετήσια κατανάλωση, Φωτισμός στο δρόμο
Subjects: Η > Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Η > Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2022 10:18
Last Modified: 08 Sep 2022 10:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11909

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top