Μετεωρολογικό μπαλόνι: αισθητήρια και τηλεμετρία με Arduino και AX.25

Ρέντης, Αθανάσιος Χρ. (2022) Μετεωρολογικό μπαλόνι: αισθητήρια και τηλεμετρία με Arduino και AX.25. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
Η7_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (41MB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η δημιουργία ενός μετεωρολογικού μπαλονιού το οποίο καταγράφει τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που το περιβάλλουν, πέρα από τις κλασσικές μετεωρολογικές μετρήσεις, γίνεται η προσπάθεια ενσωμάτωσης αισθητήριων μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων χαμηλού κόστους, ώστε να επιτρέπει την ανάλυση της περιεκτικότητας του μετρούμενου ατμοσφαιρικού αέρα σε μολυσματικά αέρια, καθώς και του τοπικού δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι προσθήκες αυτές αυξάνουν το πλήθος των δεδομένων που μπορούν να εξαχθούν από κάθε αποστολή, ενώ ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της αναλωσιμότητας της κατασκευής, διατηρείται στο ίδιο περίπου επίπεδο, παράλληλα γίνεται προσπάθεια μείωσης της απαιτούμενης ισχύς της κατασκευής, και ως επακόλουθο, του απαιτούμενου όγκου της μπαταρίας που χρειάζεται να φέρει. Όλα τα δεδομένα συλλέγονται με τη χρήση ενός Arduino nano, και αποστέλλονται με τη βοήθεια ενός δεύτερου σε μορφή πακέτων ΑΧ.25 διαμορφωμένα ως AFSK στη ταχύτητα των 1200 Baud χρησιμοποιώντας συχνότητες του Bell 202, μέσω του FSK modem του SX1278.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βανδίκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Μετεωρολογία, Arduino, Μετεωρολογικά Μπαλόνια, Ατμόσφαιρα, Ρύπανση, Υπεριώδης, Ακτινοβολία, Μέτρηση
Subjects: Μ > Μετρήσεις
Μ > Μικροελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2022 08:41
Last Modified: 08 Sep 2022 08:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11903

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top