Κύκλοι οδήγησης μηχανών εσωτερικής καύσης και η επίδρασή τους στο περιβάλλον

Παρδάλη, Δέσποινα Σ. (2021) Κύκλοι οδήγησης μηχανών εσωτερικής καύσης και η επίδρασή τους στο περιβάλλον. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M22_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία έχει σκοπό να παρουσιάσει το θεωρητικό υπόβαθρο πίσω από τους ρύπους, τη διαδικασία που ακολουθείται για τον υπολογισμό των εκπεμπόμενων ρύπων σε οχήματα, των δοκιμών που γίνονται με σκοπό την πιστοποίησή τους καθώς και των προτύπων που ορίζονται προκειμένου οι κινητήρες να είναι φιλικότεροι προς το περιβάλλον. Πιο αναλυτικά, στο θεωρητικό μέρος παρουσιάζονται ορισμένα στοιχεία σχετικά με τους εκπεμπόμενους ρύπους από τα οχήματα, ενώ στη συνέχεια γίνεται λόγος τη θεσμοθέτηση προτύπων με σκοπό τη σταδιακή και διαρκή μείωσή τους. Αναφέρονται τα πρότυπα τύπου Euro, ενώ στη συνέχεια η εργασία επικεντρώνεται στην ανάλυση κύκλων οδήγησης σε Ε.Ε, ΗΠΑ και Ιαπωνία οι οποίοι αξιοποιούνται προκειμένου να γίνουν δοκιμές πάνω στα οχήματα. Γίνεται αναφορά σε αντίστοιχο κύκλο οδήγησης παγκόσμιας εφαρμογής, ο οποίος, λόγω των επιταγών των καιρών και της τεχνολογικής εξέλιξης, περιλαμβάνει και δοκιμές για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Τέλος γίνεται εκτενής αναφορά για το σκάνδαλο της Volkswagen και πως αυτό επιβάρυνέ την κατάσταση στην Ευρώπη. Γίνεται επίσης αναφορά στο πως η πανδημία του COVID 19 συνέβαλε στην προσωρινή μείωση των ρύπων στις ευρωπαϊκές πόλεις και τέλος παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εργασία αυτή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δουβαρτζίδης Σάββας
Uncontrolled Keywords: Ρύπανση περιβάλλοντος, Κύκλοι οδήγησης
Subjects: Α > Ατμοσφαιρική ρύπανση
Α > Αυτοκίνητα - Μόλυνση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Sep 2022 06:56
Last Modified: 01 Sep 2022 06:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11865

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top