Στοιχεία κατασκευής, ελέγχου και δοκιμών ατμολέβητα: περίπτωση 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Πηλακούρης, Κωνσταντίνος Α. (2021) Στοιχεία κατασκευής, ελέγχου και δοκιμών ατμολέβητα: περίπτωση 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M2_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας, είναι να αναδειχθούν σε θεωρητική βάση όλα τα στοιχεία ενός ατμολέβητα καύσης λιγνίτη. Με την εργασία αυτή, αναδεικνύεται η σπουδαιότητα των εργασιών, όσο αφορά τις μηχανικές κατεργασίες, τις μη καταστροφικές δοκιμές και τα λοιπά κατασκευαστικά στοιχειά που πληροί μια μονάδα παραγωγής ατμού. Για τον λόγο αυτό, δίνεται παράδειγμα, η 5η μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στους ατμολέβητες και συγκεκριμένα στον λέβητα, όπου γίνεται η ανάλυση της λειτουργίας του, και αναφέρονται ενδεικτικά στοιχειά αυτού. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στα υλικά της κατασκευής, στους αγωγούς και σε διάφορα μεταλλογνωστικά στοιχειά που αφορούν αποκλειστικά τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος στο θέμα των συγκολλήσεων, όπου αναφέρονται οι μέθοδοι, τα γενικά στοιχεία συγκόλλησης και οι προϋποθέσεις συγκόλλησης σε ατμολέβητες. Στο επόμενο κεφάλαιο δίνονται πληροφορίες, όσον αφορά τις διεργασίες θέρμης και ψυχρής κάμψης. Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται αποκλειστικά, στους μη καταστροφικούς ελέγχους, όσο στην κατασκευή, όσο και μετέπειτα, έως σήμερα. Εδώ αναφέρονται οι μέθοδοι ελέγχου, γενικά στοιχεία περί των ελέγχων και οι προϋποθέσεις ελέγχου στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς. Στο έκτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στις υδραυλικές δοκιμές ελέγχου, που πραγματοποιήθηκαν στον λέβητα και σε διάφορα εξαρτήματα αυτού. Τέλος, γίνεται μελέτη, σε όλα τα μέρη και στοιχειά της ατμοπαραγωγικής μονάδας, από την αρχική πορεία του νερού, έως στην τελική του μεταποίηση σε υπέρθερμο ατμό. Εδώ αναφέρεται γενικά, το κύκλωμα των αγωγών σε έναν ατμολέβητα καύσης λιγνίτη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπανικολάου Σοφία
Uncontrolled Keywords: Συγκολλήσεις, Μη καταστροφικός έλεγχος, Κύρια εξαρτήματα ατμολέβητα
Subjects: Λ > Λέβητες
Μ > Μηχανολογία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Aug 2022 07:21
Last Modified: 29 Aug 2022 07:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11860

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top