Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: ενεργειακή κατάσταση κτιρίων: προοπτικές αναβάθμισης

Κοκκίνου, Θεοδώρα Χρ. (2021) Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: ενεργειακή κατάσταση κτιρίων: προοπτικές αναβάθμισης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H51_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη νέα του μορφή, λειτουργεί με 7 Σχολές και 22 Τμήματα, που βρίσκονται σε 5 πόλεις (Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι να εξελιχθεί στο πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο μηδενικών εκπομπών, μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων κυρίως στον ενεργειακό τομέα. Ήδη πραγματοποιούνται δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, που αφορούν ένα μόνο τμήμα της κτιριακής του υποδομής, ωστόσο είναι η αρχή για την επίτευξη ενός μεγάλου εγχειρήματος. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η οικονομία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, που προκλήθηκε από την εμφάνιση της πανδημίας του κοροναϊού, δυσχεραίνοντας την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων για την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας. Ωστόσο, ιδιαίτερα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω του ότι βρίσκεται σε στάδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη, αναμένεται να παρουσιαστούν ευκαιρίες, η εκμετάλλευση των οποίων θα οδηγήσει σε ουσιαστικές αλλαγές προς μια κοινωνία «ουδέτερη» ενεργειακά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Στημονιάρης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Εξοικονόμηση ενέργειας, Ενεργειακή αποδοτικότητα, Πράσινο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Aug 2022 08:49
Last Modified: 26 Aug 2022 08:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11852

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top