Μελέτη, σχεδιασμός, δημιουργία ενός έμπειρου συστήματος ανίχνευσης ψεύδους

Παπαδόπουλος, Αλεξίος and Μπεκιάρη, Αναστασία (2022) Μελέτη, σχεδιασμός, δημιουργία ενός έμπειρου συστήματος ανίχνευσης ψεύδους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΕΙ4_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας είναι να βρεθούν οι πιο σωστές πιθανές τεχνικές για την ανίχνευση ψεύδους, να μελετηθούν ως προς την ακρίβεια τους με τελικό αποτέλεσμα να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί ένα σύστημα με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ακρίβειας και ευκολίας στην ανίχνευση ψεύδους καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για την ακρίβεια της εν λόγω τεχνικής και για τα πιθανά προβλήματα με την χρήση της. Η παρούσα εργασία είναι χωρισμένη σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος, το οποίο αποτελεί το θεωρητικό μέρος όπου αναλύεται η πρακτική της εύρεσης ψεύδους, οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται, η ιστορική αναδρομή του πολύγραφου καθώς και η ηθική πίσω από την χρίση του. Στο δεύτερο μέρος, το οποίο αποτελεί το πρακτικό μέρος όπου έχει τον σχεδιασμό και την ανάλυση ενός παραδείγματος ενός συστήματος ανίχνευσης ψεύδους, το κάθε στάδιο της κατασκευής του, προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία όπως και το λογισμικό που δημιουργήσαμε για τον υπολογισμό του τελικού αποτελέσματος της διαδικασίας. Η έρευνα βοήθησε στο να βγουν ορισμένα συμπεράσματα για την χρήση ενός συστήματος ανίχνευσης ψεύδους, οι χρήσεις τους στην πραγματική ζωή και κάποιες προτάσεις για την ηθικά σωστή χρήση του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δόσης Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: Ανιχνευτής ψεύδους, Ηλεκτροεγκεφαλογράφος, Πολύγραφος, Ανιχνευτής θερμότητας, Ηλεκτροκαρδιογράφος.
Subjects: Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακή ανάλυση
Π > Πληροφορική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Aug 2022 07:49
Last Modified: 24 Aug 2022 07:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11812

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top