Δυνατότητες αντιμετώπισης των fake news: διάσταση της επαγγελματικής δημοσιογραφίας και των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης = Ways to neutralize fake news: the standpoint of professional journalism and users of social media.

Καραγιάννης, Κωνσταντίνος (2021) Δυνατότητες αντιμετώπισης των fake news: διάσταση της επαγγελματικής δημοσιογραφίας και των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης = Ways to neutralize fake news: the standpoint of professional journalism and users of social media. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC53_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (880kB)

Abstract

Η παρούσα εργασία έχει τον τίτλο "Δυνατότητες αντιμετώπισης των fake news: διάσταση της επαγγελματικής δημοσιογραφίας και των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης". Στο πρώτο σκέλος αναλύεται η ιστορία των fake news και η άμεση σχέση τους με την προπαγάνδα. Επίσης στο επόμενο σκέλος παρουσιάζεται το φαινόμενο της παραπληροφόρησης που συνδέεται με τα fake news και η σχέση που έχουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα αναλύονται τα εργαλεία ελέγχου καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης και εξάλειψης των fakes news. Στην συνέχεια παραπέμπονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την δημοσιογραφία. Πιο συγκεκριμένα περιγράφεται ο ρόλος των δημοσιογράφων καθώς και ο κώδικας δεοντολογίας της επαγγελματικής τους πρακτικής. Κλείνοντας το θεωρητικό κομμάτι μελετάται η δημοσιογραφία σε συνδυασμό με τα fake news καθώς και η στάση των δημοσιογράφων απέναντι στην διάδοση τους. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται οι τρόποι εξάλειψης των fake news με την βοήθεια των δημοσιογράφων. Ξεκινώντας το ερευνητικό κομμάτι αναλύεται η μέθοδος και τα εργαλεία έρευνας που χρησιμοποιήθηκαν. Έπειτα ακολουθεί το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε, η παρουσίαση και ανάλυση των αποτελεσμάτων καθώς και τα γενικά συμπεράσματα της έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πασχαλίδης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Ψευδείς ειδήσεις, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Social media, Δημοσιογράφοι.
Subjects: Δ > Δημοσιογραφία
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Jul 2022 08:28
Last Modified: 13 Jul 2022 08:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11794

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top