Διαχείριση κρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: μελέτη περίπτωσης

Καμηνιώτη, Ευαγγελία (2021) Διαχείριση κρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: μελέτη περίπτωσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC51_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία, δραστηριοποιείται στα διαχείριση εταιρικών κρίσεων μέσω των Κοινωνικών Δικτύων. Λόγω της μεγάλης ευελιξίας που διαθέτουν οι ιστοσελίδες δικτύωσης, δίνει την δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να κινούνται ελεύθερα και μη ανεξέλεγκτα. Σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της εταιρικής κρίσης ή φήμης, κατέχουν οι πλατφόρμες επικοινωνίας, οι οποίες επιδρούν στον επηρεασμό των καταναλωτών καθώς και στον βαθμό εμπιστοσύνης αλλά και αξιοπιστίας. Ωστόσο, η γνώμη του κοινού στα Κοινωνικά Δίκτυα επηρεάζει σημαντικά την εικόνα μιας εταιρείας κατά την διάρκεια της κρίσης, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το γεγονός. Παράλληλα, έχει γίνει αναφορά στον ρόλο των Δημοσίων Σχέσεων ώστε να αποσαφηνιστεί καλύτερα η λειτουργία μιας επιχείρησης με το ποιες στρατηγικές χρησιμοποιούνται σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αλλά και πως μπορούν αξιοποιηθούν με αποτελεσματικότητα. Τέλος, για την αξιολόγηση των κρίσεων και την καλύτερη κατανόηση του θέματος, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη περίπτωσης με τέσσερις εταιρικές κρίσεις που εξετάζουν το βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως επικοινωνιακά εργαλεία στα πλαίσια της διαχείρισης κρίσεων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαννακοπούλου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Διαχείριση εταιρικών κρίσεων, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Συμπεριφορά καταναλωτή, Πλατφόρμες επικοινωνίας.
Subjects: Δ > Διαχείριση κινδύνου
Ε > Εταιρείες
Ε > Επικοινωνία
Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Jul 2022 07:04
Last Modified: 13 Jul 2022 07:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11791

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top