Ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου αλγορίθμου προσαρμογής

Πράττος, Αθανάσιος and Φελέκης, Ιωάννης (2022) Ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου αλγορίθμου προσαρμογής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI2_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στα πλαίσια της διπλωματικής μας εργασίας θα ασχοληθούμε με την βιβλιογραφική αναζήτηση σχετικά με το HTTP Adaptive Streaming (HAS). Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση των προτύπων προσαρμοστικής ροής DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) & FDASH (Fuzzy-Based MPEG/DASH Adaptation Algorithm) καθώς και τεχνικές ανάκτησης σειριακών και παράλληλων τμημάτων (Serial and Parallel Segment Fetching Time Methods). Επίσης στην εργασία μας θα δούμε τον αλγόριθμο προσαρμογής HTTP (AAASH), και πως προσαρμόζει το ρυθμό βίντεο που ζητείται από τον χρήστη. Θα εξετάσουμε τον αλγόριθμο προσαρμογής βίντεο (SVAA) και τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, θα δούμε τη λειτουργία του αλγορίθμου (RAAHS) και πως ο συγκεκριμένος αλγόριθμός βοηθάει στην προσαρμογή του ρυθμού. Στο τρίτο κεφάλαιο θα μελετήσουμε τον ρυθμό στιγμιαίας μετάδοσης TCP καθώς και τον αλγόριθμο προσαρμογής ρυθμού. Με τον αλγόριθμο (OSMF) θα δούμε ένα ανοιχτό πλαίσιο λογισμικού δυνατοτήτων αναπαραγωγής βίντεο καθώς και τι πετυχαίνει με τη χρήση του λογισμικού. Επίσης, θα μελετήσουμε τι παρέχει το πρωτόκολλο μεταφοράς (MSS), και στο τέλος του τρίτου κεφαλαίου θα δούμε πως δουλεύει το HLS (HTTP Live Streaming). Στο τέταρτο κεφάλαιο θα κάνουμε μια ανασκόπηση των τεχνικών μεθόδων ανάκτησης σειριακών και παράλληλων τμημάτων. Επίσης θα δούμε για τον αλγόριθμο Dash την προτεινόμενη μέτρηση προσαρμογής ρυθμού και τον αναμενόμενο χρόνο που χρειάζεται για την ανάκτηση τμήματος για Dash.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ρίζου Ζωή
Uncontrolled Keywords: HTTP Adaptive Streaming, Dynamic Adaptive Streaming over HTTP, Fuzzy-Based MPEG/DASH Adaptation Algorithm, Serial and Parallel Segment Fetching Time Methods
Subjects: Α > Αλγόριθμοι
Π > Πρωτόκολλα
Π > Πληροφορική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2022 11:05
Last Modified: 07 Jul 2022 11:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11762

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top