Πολιτικές εκστρατείες στο facebook: η περίπτωση των Ελληνικών περιφερειακών εκλογών του 2019 = Facebook election campaigns: the case of 2019 Greek prefectural

Βαθρακοκοίλη, Νικολέτα (2021) Πολιτικές εκστρατείες στο facebook: η περίπτωση των Ελληνικών περιφερειακών εκλογών του 2019 = Facebook election campaigns: the case of 2019 Greek prefectural. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC42_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημοφιλία των υποψήφιων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, να εξετάσει τα είδη των επικοινωνιακών στρατηγικών που χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στις εκλογές του 2019. Επιπλέον, η παρούσα μελέτη θα προσδιορίσει ποιες στρατηγικές και ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν την εμπλοκή των χρηστών αναφορικά με τα likes, shares και comments. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε ανάλυση περιεχομένου στους λογαριασμούς των υποψήφιων στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Ειδικότερα, υλοποιήθηκε περαιτέρω ανάλυση περιεχομένου στις αναρτήσεις που δημοσίευσαν οι υποψήφιο την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές στην πλατφόρμα στο Facebook. Συνολικά, αναλύθηκαν 1.185 αναρτήσεις και χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες στρατηγικές: προβολή καμπάνιας, διαχείριση φήμης, διαδραστικότητα, κινητοποίηση, περιφέρεια, πρόγραμμα-συνδυασμός. Βάσει των ευρημάτων, οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν περισσότερο την προβολή καμπάνιας. Ωστόσο, ορισμένες στρατηγικές αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικές στην ενίσχυση της συμπεριφοράς των χρηστών σε σύγκριση με άλλες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τριανταφυλλίδου Αμαλία
Uncontrolled Keywords: Διαδικτυακές εκστρατείες, Εκλογές, Πολιτική επικοινωνία, Facebook.
Subjects: Ε > Επικοινωνία - Τεχνολογικές καινοτομίες
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Π > Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Τ > Τοπική αυτοδιοίκηση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Jul 2022 10:28
Last Modified: 06 Jul 2022 10:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11760

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top