Έξυπνο εργοστάσιο παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων

Παπαδόπουλος, Παντελής (2021) Έξυπνο εργοστάσιο παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS4_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζει το διαδίκτυο των πραγμάτων και το Arduino, την μεταξύ τους επικοινωνία και την χρήση τους στο έξυπνο εργοστάσιο. Αρχικά γίνεται μια αναδρομή αναφορικά τόσο για την ιστορική όσο και για την τωρινή κατάσταση του διαδικτύου των πραγμάτων. Παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά, η αρχιτεκτονική του IOT. Αναλύεται ο τρόπος επικοινωνίας του IOT και διάφορες εφαρμογές του ΙΟΤ. Γίνεται εκτενής ανάλυση και με διάφορα παραδείγματα του έξυπνου εργοστασίου (smart factory). Εν συνεχεία παρουσιάζεται το Arduino, η χρησιμότητα του καθώς και τα διάφορα εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στην συνέχεια, γίνεται ανάλυση του πειράματος του έξυπνου εργοστασίου. Παρουσιάζεται η συνδεσμολογία που χρειάστηκε, ο κώδικας που ήταν απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του Arduino, των αισθητήρων καθώς της σωστής επικοινωνίας με την πλατφόρμα Ubidots. Τέλος αναλύονται τα αποτελέσματα του πειράματος, η ασφάλεια και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο των πραγμάτων, Internet of thinks, Arduino, ‘Έξυπνο σπίτι, ‘Έξυπνο εργοστάσιο, Έξυπνη πόλη.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Α > Αισθητήρες
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Jun 2022 10:39
Last Modified: 07 Sep 2022 08:03
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11743

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top