Αρωματικά φυτά: Αξιοποίηση και Εμπορία στον Ελλαδικό χώρο Aromatic plants: Development and marketing in Greece

Πεοβήτου, Ελένη (2016) Αρωματικά φυτά: Αξιοποίηση και Εμπορία στον Ελλαδικό χώρο Aromatic plants: Development and marketing in Greece. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap16_2016.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η παρούσα βιβλιογραφική εργασία αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα. Αρχικά δίνεται ένας ορισμός για το τι ορίζεται αρωματικό και τι φαρμακευτικό φυτό, γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή και αναφορά στην τρόπο καλλιέργειας τους στην εν λόγω χώρα. Ακολούθως γίνεται μια πιο εκτενής αναφορά στον τρόπο που συλλέγονται από την φύση, αλλά και στην μεθοδολογία καλλιέργειας συγκεκριμένων φυτών, όπως είναι η ρίγανη, ο κρόκος, η λεβάντα, το δενδρολίβανο και ο βασιλικός. Ακολούθως γίνεται αναφορά στα στάδια που ακολουθούνται κατά την μεταποίηση των αρωματικών φυτών και αναφέρονται οι μέθοδοι απόσταξης για την παραλαβή αιθέριων ελαίων. Επιπλέον γίνεται αναφορά στην πορεία της εγχώριας και διεθνούς αγοράς αρωματικών φυτών, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται. Η εργασία ολοκληρώνεται με την αναφορά των βασικότερων προβλημάτων που παρατηρούνται κατά την καλλιέργεια και εμπορία των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αρωματικά, Φαρμακευτικά, Φυτά, Μεταποίηση, Αιθέρια Έλαια
Subjects: Α > Αρωματικά φυτά
Α > Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Jun 2022 10:19
Last Modified: 24 Jun 2022 10:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11737

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top