Ανάπτυξη πλάνου φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων σε δίκτυο Χαμηλής Τάσης

Ριστάνης, Γιάννος Δ. (2021) Ανάπτυξη πλάνου φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων σε δίκτυο Χαμηλής Τάσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H41_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη και η ανάπτυξη πλάνου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στο δίκτυο χαμηλής τάσης με τη χρήση του αλγόριθμου PSO (Particle Swarm Optimization) και του λογισμικού Matpower 6.0, στο δυναμικό περιβάλλον του Matlab R2018b. Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται η συμπεριφορά του αλγόριθμου PSO καθώς αντικαθίσταται η συνάρτηση στόχου από την ήδη υπάρχουσα γραμμική με μια μη γραμμική, προσδοκώντας περαιτέρω βελτιστοποίηση του προφίλ φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, διατηρώντας τις υφιστάμενες δικτυακές υποδομές, χωρίς να παραβιάζονται οι λειτουργικοί περιορισμοί του δικτύου διανομής. Τέλος στην παρούσα εργασία αναπτύσσονται κάποια σενάρια που αφορούν την προσομοίωση ενός δικτύου με 109 ζυγούς, εκ των οποίων ο πρώτος είναι Slack Bus και οι υπόλοιποι αντιστοιχούν σε κατοικίες, όπου η κάθε μια διαθέτει από ένα ηλεκτρικό όχημα. Μέσα από τα διάφορα σενάρια, ο αλγόριθμος θα προβάλει κάποια αποτελέσματα και θα γίνεται σύγκριση αυτών, για την εύρεση της καλύτερης αντικειμενικής συνάρτησης, δηλαδή εκείνης που θα βελτιώνει περισσότερο την ποιότητα ισχύος ή με αλλά λόγια εκείνης που θα δημιουργεί το πιο βελτιωμένο πλάνο φόρτισης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουχουράς Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρικά οχήματα, Ανάλυση συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, Βελτιστοποίηση συναρτήσεων, Δίκτυο χαμηλής τάσης, Ελεγχόμενη φόρτιση συσσωρευτών, Ανάλυση ροής φορτίου
Subjects: Η > Ηλεκτρική ενέργεια
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Jun 2022 10:24
Last Modified: 06 Jun 2022 10:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11688

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top