Ο covid-19 ως μορφή επηρεασμού σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο, καθώς και η αντιμετώπισή του μέσω των φορέων του κράτους στην Ελλάδα της κρίσης

Κρητικού, Αντωνία (2021) Ο covid-19 ως μορφή επηρεασμού σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο, καθώς και η αντιμετώπισή του μέσω των φορέων του κράτους στην Ελλάδα της κρίσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX52_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Ο κορωνοϊός, γνωστός στο ευρύ κοινό και ως COVID-19 από τα τέλη του έτους 2019 έως και σήμερα, έχει σημειώσει έντονη οπισθοδρόμηση στην πορεία και εξέλιξη του πλανήτη. Πρωτίστως, στην παρούσα εργασία θα προσεγγίσουμε περιγραφικά την εξέλιξη της πανδημίας αυτής σε σύγκριση με παλαιότερες, ανά καιρούς, που επηρέασαν αρνητικά σε παγκόσμιο επίπεδο χώρες και ηπείρους της υφηλίου. Ακόμη, θα εστιάσουμε την προσοχή μας στο πως έρχεται αντιμέτωπος ο τουρισμός με τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έφερε στην καθημερινότητα μας ο κορωνοϊός και την στάση των ανθρώπων. Επιπρόσθετα, αξιόλογο να αναφέρουμε είναι η αύξηση των προβλημάτων τα οποία έχουν προκληθεί μολονότι η οικονομική κρίση εμφανίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζει τόσο την έκταση της Ελλαδικού χώρου όσο και τις χώρες του εξωτερικού. Ακόμη, η παρουσίαση ορισμένων στατιστικών στοιχείων θα μας κατατοπίσει στο να εμπεδώσουμε σε καλύτερο βαθμό τις δυσκολίες της Ελλάδας και άλλων σημείων του πλανήτη που έχουν πληγεί. Παρ’ όλα αυτά οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πτώση και τις επίκαιρες δυσμενείς καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, η οικονομία αυτή την περίοδο προσπαθεί να επιβιώσει από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχεται καθημερινά, καθώς και η ανθρωπότητα. Επομένως, είναι εμφανές ότι τα χτυπήματα αυτά αποτελούν βάση και συμπληρώνουν σημαντικά στην συνολική εικόνα και την επίδραση της πανδημίας. Σε τελικό στάδιο, όλοι αυτοί οι παράγοντες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εποχής και να σταθούν αντάξια και αποτελεσματικά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δριτσάκη Χάϊδω
Uncontrolled Keywords: Οικονομική κρίση, Covid-19, Πανδημία, Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 May 2022 07:47
Last Modified: 27 May 2022 07:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11671

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top