Η επενδυτική πολιτική στην Ελλάδα

Γλυνάτση, Ειρήνη – Χρυσοβαλάντoυ and Κοντόγιαννου, Μαρία - Κυριακή (2021) Η επενδυτική πολιτική στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX40_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η Επενδυτική πολιτική στην Ελλάδα κινείται σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία. Το 2018, η Ελλάδα βίωσε μια αξιόπιστη ανάκαμψη, έπειτα από την περίοδο του 2009 όπου οι επενδύσεις στην Ελλάδα κατέρρευσαν. Η ανικανότητα που διακρίνει την Ελλάδα να μην προσελκύει ξένες επενδύσεις είναι σημαντικό ζήτημα, αφού προκύπτει ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει μεταξύ Ελληνικών κονδυλίων και επενδύσεων. Μέσω των επενδύσεων επιτυγχάνεται η ευημερία της οικονομίας. Κατά καιρούς έχουν αναπτυχθεί από την Ελληνική κυβέρνηση, επενδυτικοί νόμοι, οι οποίοι είχαν σκοπό να προσελκύσουν επενδύσεις ιδιωτών αλλά και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται είναι δυνατό να εφαρμοστεί μέσα από στοχευμένες και ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις, που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στους τομείς της οικονομίας, του ανταγωνισμού, στο Δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση και στη Δικαιοσύνη. Σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελούν οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Η μεταφορά παραγωγικών εισροών εκτός των εθνικών συνόρων της χώρας σε κάποια άλλη μπορεί να επιτευχθεί ιδρύοντας διάφορες μορφές επιχειρήσεων. Η επιλογή της χώρας υποδοχής γίνεται συνήθως σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη σταθερότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ισοτιμία συναλλάγματος. Στόχος της Ελλάδας, είναι η ανταγωνιστικότητα μέσω της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Επενδυτική πολιτική, Ελληνική οικονομία, Αναπτυξιακή πολιτική, Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, Επενδυτικός Νόμος, Επιχείρηση, Ανταγωνισμός, Επιχειρηματικότητα
Subjects: Ε > Επενδύσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 May 2022 07:53
Last Modified: 24 May 2022 07:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11664

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top