Ηλεκτρονικά καταστήματα και Supermarkets: προκλήσεις και προοπτικές για μικρά καταστήματα

Χελιδώνη, Σοφία Β. (2021) Ηλεκτρονικά καταστήματα και Supermarkets: προκλήσεις και προοπτικές για μικρά καταστήματα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D7_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το διαδίκτυο αλλά και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη χώρα μας, ενώ η χρήση τους αυξάνεται σταδιακά. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που διαθέτουν φυσικό κατάστημα επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν και στο διαδίκτυο. Η εξέλιξη στην τεχνολογία, η δημιουργία και η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησαν νέες προοπτικές στις επιχειρήσεις οι οποίες επεκτείνονται πέρα από τις υπάρχουσες παραδοσιακές/συμβατικές μορφές εμπορίου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και οι νέες ποικίλες μέθοδοι ηλεκτρονικής πληρωμής έχουν δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο στις συναλλαγές, δίνοντας νέες ευκαιρίες, επιλογές και ορίζοντες τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Αποτελούν σπουδαίες δυνάμεις ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου διαμορφώνοντας ένα νέο πλαίσιο εμπορευματοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών. Απώτερος στόχος της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση λειτουργίας των μικρών καταστημάτων της χώρας μας με τη μορφή ηλεκτρονικών καταστημάτων. Αυτό συνεπάγεται και διερεύνηση στους τρόπους συναλλαγής του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ έγινε και περαιτέρω ανάλυση στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και από την πλευρά των επιχειρήσεων αλλά και από την πλευρά των καταναλωτών. Για καλύτερη ανάλυση χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μια θεωρητική προσέγγιση στις μελλοντικές προοπτικές των καταστημάτων στη χώρα μας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αντωνιάδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρονικό εμπόριο, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), Στρατηγικός σχεδιασμός, Supermarkets
Subjects: Η > Ηλεκτρονικό εμπόριο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 02 Mar 2022 08:55
Last Modified: 02 Mar 2022 08:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11596

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top