Σχεδιασμός και κατασκευή με 3D εκτύπωση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Παπαδόπουλος, Σωτήριος Κ. (2020) Σχεδιασμός και κατασκευή με 3D εκτύπωση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS22_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Σκοπός, είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση μια αρχικής ιδέας και η δημιουργία ενός τελικού προϊόντος. Στο πλαίσιο της παρούσας πτυχιακής εργασίας αρχικά γίνεται αναφορά στην λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στην χρήση τους την σημερινή εποχή. Στην συνέχεια εξετάζεται η επιμέρους λειτουργία του κάθε εξαρτήματός του και η ομαλή λειτουργία του. Γίνεται επιλογή των απαραίτητων εξαρτημάτων για την κατασκευή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους για χρήση απλής ελεύθερης πλοήγησης που κατασκευάζεται βήμα προς βήμα. Γίνεται η ανάπτυξη της αρχικής ιδέας με τη βοήθεια του σκίτσου η ανάπτυξη σε τρισδιάστατη μορφή και τέλος η εκτύπωση του ιδίου του προϊόντος, με τη βοήθεια του 3D printing. Το συγκεκριμένο μοντέλο, σχεδιάζεται και αναλύεται με τη βοήθεια του sketchbook ενός προγράμματος που μας επιτρέπει την ελεύθερη σχεδίαση σκίτσων και στη συνεχεία με τη βοήθεια του blender ενός προγράμματος τρισδιάστατης σχεδίασης που αναπτύσσεται η αρχική ιδέα και ολοκληρώνεται σε ένα τελικό μοντέλο. Έπειτα περνάμε στο κομμάτι του φωτορεαλισμού και τέλος στην εκτύπωση. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με συγκεκριμένο concept. Βασικό στοιχείο είναι οτιδήποτε έχει φτιαχτεί να μπορεί και να τυπωθεί, παρουσιάζοντας οποιαδήποτε μορφή ενός αρχικού σχεδίου σε μια τελική λύση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυράτσης Παναγιώτης, Μανάβης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Drone, Μη-επανδρωμένο αεροσκάφος, Σχέδιο, 3D εκτύπωση
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Feb 2022 12:17
Last Modified: 28 Feb 2022 12:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11582

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top