Επίδραση του ξεφυλλίσματος στην ανάπτυξη του ωιδιου και στα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Chardonnay στην Αλμωπία

Στρέπκου, Γεωργία (2021) Επίδραση του ξεφυλλίσματος στην ανάπτυξη του ωιδιου και στα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Chardonnay στην Αλμωπία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG69_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή διατριβή πραγματοποιήθηκε την καλλιεργητική περίοδο 2016-2017 στην περιοχή της Αλμωπίας και ειδικότερα στο χωριό Τσάκους και αξιολόγησε την επίδραση που έχει το ξεφύλλισμα στην ποικιλία αμπελιού (Vitis venifera L.) Chardonnay και στην επίπτωσή του στην ένταση προσβολής των πρέμνων από ωίδιο. Όπως φαίνεται μετά την έρευνα, ο αλκοολικός τίτλος, το μέγεθος της ράγας των σταφυλιών και η αντοχή της αμπέλου μεταβάλλονται μετά από ένα ξεφύλλισμα. Με ξεφύλλισμα κυρίως πριν από την άνθηση, αλλά και μετά το δέσιμο, το μέγεθος της ράγας αυξάνεται, ενώ ο δυναμικός αλκοολικός τίτλος μειώνεται με μικρότερη φυλλική επιφάνεια των πρέμνων. Τέλος, η αντοχή σε ασθένειες όπως στον περονόσπορο και το ωίδιο βελτιώνεται, λόγω μείωσης του μολύσματος των παθογόνων που παραμένει διαθέσιμο για ενδεχόμενη προσβολή και την εξασφάλιση καλύτερης ηλιοφάνειας στο υπόλοιπο πρέμνο. Οι έλεγχοι έγιναν στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαπαναγιώτου Αριστείδης
Uncontrolled Keywords: Αμπέλι, Οίνος
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Feb 2022 09:00
Last Modified: 25 Feb 2022 09:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11580

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top