Εισαγωγή στην παραμετρική σχεδίαση μέσω του προγράμματος Creo Parametric

Λιοσάτος, Βασίλης Γ. (2020) Εισαγωγή στην παραμετρική σχεδίαση μέσω του προγράμματος Creo Parametric. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS11_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας πτυχιακής είναι η παρουσίαση του προγράμματος παραμετρικής σχεδίασης Creo Parametric της εταιρείας PTC(Parametric Technology Corporation). Η έκδοση που χρησιμοποιήθηκε είναι η 5.0.4.0 Student Edition. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εξοικείωση του χρήστη με το γραφικό περιβάλλον του προγράμματος και της τοπολογίας του. Κατόπιν ακολουθούν αναλυτικά βήματα για την δημιουργία του τύπου αρχείου που χρησιμοποιείται σε όλες τις ασκήσεις αυτής της πτυχιακής. Τέλος γίνεται επεξήγηση των group εντολών της καρτέλας Sketch στην οποία ο χρήστης θα αφιερώσει τις περισσότερες ώρες, με ιδιαίτερη επισήμανση στα υποκεφάλαια των περιορισμών και της διαστασιολόγησης που αποτελούν τον «σκελετό» της παραμετρικής σχεδίασης. Το δεύτερο κεφάλαιο αποτελεί τον «κορμό» αυτής της εργασίας, σκοπός του κεφαλαίου αυτού είναι μέσω της αναλυτικής παρουσίασης των ασκήσεων να γίνουν κατανοητές οι βασικές εντολές και λειτουργίες του προγράμματος που αποκαλούνται features.Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια βασική παρουσίαση της δημιουργίας μηχανολογικών σχεδίων και ακολουθεί μία άσκηση ως παράδειγμα.Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται εισαγωγή στο περιβάλλον συναρμολόγησης που διαθέτει το Creo με την παρουσίαση ενός βασικού assembly. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η λειτουργία της δημιουργίας φωτορεαλιστικών απεικονίσεων Render Studio και ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα. Τέλος στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα parts που χρησιμοποιήθηκαν για το assembly του εξωφύλλου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κακούλης Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Παραμετρική σχεδίαση, Πρόγραμμα Creo Parametric
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Feb 2022 08:51
Last Modified: 18 Feb 2022 08:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11567

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top