Τσιάρα, Παυλίνα (2021) Συσκευασία κρέατος και των προϊόντων του. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG60_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Το κρέας από τους προϊστορικούς χρόνους κατείχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό στη διατροφή του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, από πολύ νωρίς αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πρόοδο στον τομέα τη συσκευασίας και συντήρησης των κρεάτων, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών για κρέατα ασφαλή, θρεπτικά και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα, στις μέρες μας, είναι έκδηλο πως η εμπορία προϊόντων διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τις επιχειρήσεις. Ο κλάδος των κρεάτων, παρόλη την προσωρινή μείωση πωλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κυρίαρχους κλάδους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα βασικότερα στάδια μάρκετινγκ της εμπορίας του κρέατος είναι η συσκευασία. Η συσκευασία παρέχει προστασία στο κρέας σε προκαθορισμένο βαθμό για τον αναμενόμενο χρόνο ζωής, αλλά και το διαφημίζει στο σημείο πώλησης. Η προστασία του τροφίμου είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά η προσέλκυση του καταναλωτή και ή αναγνώριση της ταυτότητας του προϊόντος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικά για τις πωλήσεις και συχνά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή και το σχεδιασμό της συσκευασίας. Εξυπηρετεί την διακίνηση και αποθήκευση του κρέατος μέσω της τοποθέτησης της επιθυμητής ποσότητας σε ένα περιέκτη (άμεση συσκευασία) και της συγκέντρωσης περισσότερων μονάδων περιεκτών σε ένα σύνολο (εξωτερική συσκευασία), ώστε να διευκολύνεται και να είναι περισσότερο ασφαλής η μεταφορά και η αποθήκευσή τους.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Κρέας, Συσκευασία, Εμπορία, Καταναλωτής |
Subjects: | Κ > Κρέας |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 17 Feb 2022 11:53 |
Last Modified: | 17 Feb 2022 11:53 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11562 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |